Hete kip a la Pieter

Standard

Mijn goede vriend Pieter maakt de meest heerlijke gerechten! Het is altijd een feest om bij hem en zijn lieftallige vrouw Carla te gaan eten. Ik let altijd stiekum op tijdens het koken en heb veel van hem geleerd over het gebruik van kruiden.

Dit is 1 van mijn favoriete Pieter-recepten. We eten dit dan ook veel vaker dan goed voor ons is. En…. it’s always a crowdpleaser!

Ingredienten

1 1/2 kilo chickenwings (het liefst hotwings van een goede poelier)
5 tenen knoflook
1 groot stuk verse gember
1 spaanse peper

Voor diegenen die niet bang zijn voor pittig eten:

2 of 3 rawit

Bereiding

Bak de wings in roomboter of oijfolie totdat ze goed bruin zijn. Kneus en snij de knoflook en gember in kleine stukjes. Snij de peper of knip deze met een kruidenschaar. Voeg de knoflook, gember en peper toe aan de kip en bak het lekker mee. Laat het geheel op laag vuur gaar worden. Gooi er op het laatst nog een lepel honing over heen en laat dat nog even karameliseren. Om je vingers bij op te eten!

 

Advertisements

One thought on “Hete kip a la Pieter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s