Mijn versie van de Broccoli-Kaas schotel van Maggi

Standard

Ik kook vrijwel niet met pakjes of zakjes, maar toen de Broccoli-Kaas schotel van Maggi uitkwam was dat meteen een favoriet binnen ons gezin.

Jammer genoeg hebben ze kortgeleden, samen met de verpakking, ook de smaak aangepast. Het werd dus tijd om de keuken in te duiken en mijn eigen versie te gaan maken. Dit is het resultaat geworden:

Ingrediënten:

500 gr rundergehakt
1 stronk broccoli
1 spaanse peper (optioneel)
2 tomaten (optioneel)

Saus:

100 gr Emmenthaler kaas, geraspt
50 gr boter
50 gr bloem
1/2 liter melk
Knoflookkruiden, nootmuskaat, zout, peper, aromat, peterselie

De broccoli beetgaar koken. Het gehakt rul bakken met eventueel een pepertje. Nu kun je ook de, (in blokjes gesneden) tomaten toevoegen, als je die wilt gebruiken.

Een roux maken door 50 gr boter te smelten, de bloem met een garde erdoor roeren en heel even laten bakken. De melk erdoor roeren tot het een gladde saus wordt. Op smaak brengen met de kruiden. Proef altijd of het naar je smaak is! Wanneer het een mooie saus is geworden, van het vuur halen en de kaas erdoor roeren. Voeg de saus toe aan je gehaktmengsel. Heerlijk met rijst of gebakken aardappelen!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s